BĹ‚Ä…d
  • XML Parsing Error at 1:88. Error 9: Invalid character
  • XML Parsing Error at 1:1251. Error 9: Invalid character

Ju? od wczoraj trwa w Warszawie wyj?tkowo smaczny festiwal Good Food Fest (21-23 czerwca 2013). To rodzinna impreza dla pasjonatów i amatorów pysznego jedzenia – z w?asnego podwórka i ró?nych zak?tków ?wiata. Oczywi?cie nie mo?e tu zabrakn?? kuchni wietnamskiej!

Wietnam | Nem cu?n czyli ?wie?e sajgonki (sajgonki sma?one nosz? nazw? nem rán)
Wietnam | Nem cu?n czyli ?wie?e sajgonki (sajgonki sma?one nosz? nazw? nem rán) (by Pyza made in Poland.pl )

Na festiwalu gromadz? si? kulinarne autorytety, blogerzy oraz ca?e rodziny – ka?dy, kto tylko jest zainteresowany wielop?aszczyznow? tematyk? kulinariów. Dyskusje, warsztaty, laboratoria, degustacje – szykuje si? naprawd? smakowity weekend.

Wczoraj (21 czerwca 2013) uczestnicy festiwalu mieli okazj? uczestniczy? w plenerowych projekcjach filmowych (Dabbawala – perfekcyjny chaos oraz Ma??e i mi?o??) po??czonych z degustacj? hiszpa?skiej oliwy.

Dzi? (22 czerwca 2013) ju? przed po?udniem rozpocz??y si? pokazy i warsztaty kulinarne, dotycz?ce zarówno kuchni polskiej, jak i ?wiatowej, tradycyjnej, jak i nowoczesnej, mi?snej, jak i bezmi?snej – a ka?dej oczywi?cie zdrowej i ekologicznej. Nie zabraknie te? porad dietetycznych, konkursów i specjalnej strefy dzieci?cej.

Pe?en program festiwalu znajdziecie tutaj.

Wietnam | Maria Wiktoria Górecka vel. Pyza made in Poland
Wietnam | Maria Wiktoria Górecka vel. Pyza made in Poland (by Pyza made in Poland.pl )

A jutro, czyli 23 czerwca 2013, co?, co lubimy najbardziej – spotkanie z kuchni? wietnamsk?! O godzinie 17:00 w festiwalowej Strefie Blogera zago?ci Maria Wiktoria Górecka vel. Pyza made in Poland z warsztatami zatytu?owanymi: „Zaskakuj?ca kuchnia wietnamska”.

W ramach warsztatów wspólnie z uczestnikami przygotowane zostan? letnie dania prosto z ulic parnego Hanoi. Spo?ywane na zimno, pe?ne egzotycznych ?wie?ych zió? i w towarzystwie lekkich sosów, przynios? orze?wienie w pierwszy letni weekend tego roku.

Jak ju? wspomnieli?my, sekretami azjatyckiej kuchni dzieli? si? b?dzie Wiktoria Górecka, psychodietetyk i food bloggerka (pyzamadeinpoland.pl), która zje?dzi?a Wietnam wzd?u? i wszerz w poszukiwaniu nowych kulinarnych inspiracji.

Zapraszamy wszystkich g?odnych wra?e?!

Wietnam | Przysmaki wietnamskiej kuchni
Wietnam | Cha ca La Vong (Ch? cá Lă V?ng), czyli ryba w galangalu, kurkumie, koperku i fistaszkach – s?ynne danie z Hanoi (by Pyza made in Poland.pl )





Dodaj komentarz

Pami?taj prosz? o polityce komentarzy. Komentarze s?u?? do wyra?ania opinii na temat opublikowanego tekstu, albo zadawania pyta? jego dotycz?cych. Nie s?u?? do reklamowania w?asnych stron ani zadawania pyta? nie zwi?zanych z tematem wpisu. W przypadku pyta? lub w?tpliwo?ci prosimy o kontakt. Komentarze od niezalogowanych u?ytkowników, wymagaj? zatwierdzenia przez administratora.


Kod antysapmowy
Odśwież